Bent u zuur?

naamloos
Zomaar een vrijdag avond, mag mezelf verwennen want vriendlief gaat een weekend met collega’s op de latten staan. Op de bank, kopje koffie en een vette reep Tonny’s chocolonely, niemand doet me wat. Lonely with choco, mmmmmmmm. Blader wat in tijdschriften en vind superfood info, iets met “weg met extra suikers, ga eens op zoek naar je pure vrouwdom.nl Ooit waren wij toch de soort die noten en vruchten ging plukken, man lief terug kwam met hompen vlees, vrouwsoort weer roeren in de potten.
Voordat ik afdwaal….
Verdiep me in recepten en besluit om de zaterdag eens wat te bakken voor het goede doel. Kruidige ontbijtkoek met noten en dadels, zónder suiker, mét heel veel voedingsstoffen. Op de foto ziet ie er om te smullen uit.
Ook de granola( soort van cruesli maar dan veel beter) ziet er zo lekker uit, daar wil ik wel elke ochtend mee starten.
Off we go……
Spullen sprokkelen die voor anderen vast bekend zijn, kokosolie en dadels staan nou niet wekelijks op de lijst. Na 2 supermarkten ziet het boodschappenlijstje er al best horizontaal gestreept uit. We zijn er nog niet!
Chia zaad/zure kersen/ gebroken lijnzaad, backing soda, thema van IKEA past bij mijn a.s. darmflora: “Dag rommel!”
Op naar de reformwinkel voor de laatste producten, daar krijg ik de vraag.
Bent u zuur? Lekker spontane vraag! Nou, ben wel het glas half vol type maar of er veel zuur in zit? Gelijk ontzuur thee mee en wat folders, de dame ziet in zoekende klant haar kansen!
Hoe zuur ben ik eigenlijk, de reep tonny’s chocolonely was zoet, niet zuur maar toch.
Nu alleen nog een vijzel? Tuurlijk, op naar de volgende, hoop laatste winkel om iets wat iets kan pletten in te slaan.
Terwijl ik met vijzel in mijn hand naar de kassa loop denk ik aan de gezonde koek die mijn blik ving bij de bakker, voor maar 1,-. per stuk. Goedkoper dan mijn bak bakker dag? Bereken kort de inkopen, teller slaat uit naar 7 tientjes, dus maak ik dan 70 koeken, komt voor de bakker/ we gaan het zien…….
Dadels weken in thee?
Vezels die vallen, noten die ik mag vervijzelen, oervrouw on the move. Zo bakvormpjes vullen en nooit meer happen naar Peijenburg.
De berg noten/ muesli en fruit mag de oven in, handig dat bankpapier alleen door het roeren scheurt het papier, het riekt iet wat verband. De natuur schreeuwt om aandacht dus notenallergie uit de oven en zowaar, heus. Het smaakt top!
En die 70 krachtige kruidkoeken? Nou, tja, wat belabberde hompjes samenperste materie ziet er dan wel niet zo smakelijk uit maar geven kilometers energie. Kijk en daar was het nou net mee begonnen.
Denk aan het artikel over restaurant Trust in Amsterdam, een krachtige slogan prijkt er aan de voorzijde: “Come as you are, pay as much as you feel!”
You come in, enjoy a nice cup of coffee, a sandwich and you pay as you feel for what it was worth to you…
Zo eenvoudig kan het dus gewoon zijn in het leven, terug naar de basis van nootjes sprokkelen, jezelf zijn, genieten voor een waardige prijs!
Anders verzuren we binnen no time en da’s toch eeuwig jammer van de energie die we hiermee verspillen!

“Everything should be made as simple as possible, but not simpler.”
Aldus oom Albert Einstein(Energy hero)

Bronvermelding:
Restaurant Trust; pay as much as you feel.
http://www.jlgrealestate.com/2014/01/08/restaurant-trust-pay-as-much-as-you-feel/
You tube: van denken naar doen